HAYATA EL VEREREK BİR HAYAT KURTARILDI

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü, Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, ani kalp durmasında ilk ve doğru müdahalenin nasıl yapılması ile ilgili 2014 yılında  başlattığı ‘’Hayata El Ver’’ (HEV) sloganı ile tüm fakültelerde eğitim gerçekleştirmektedir. Yapılan bu eğitimlerle toplumsal duyarlılığın artırılması ve bu konuda bilinç oluşturulması hedeflenmektedir.
23 Mayıs 2017 tarihinde A.Ü. Cebeci Spor Salonu’nda öğrenci yurdu çalışanlarına ve öğrencilerine verilen HEV eğitimi, A.Ü Ziraat Fakültesi Öğrencisi Onur GÖLOĞLU’nun katılımı ile daha anlamlı olmuştur;
A.Ü Yıldırım Beyazıt Öğrenci Evi’nde kalmakta olan Onur, 11 Nisan sabahı  aniden fenalaşır ve  titremeyle birlikte morarmaya başlar. Nefes almakta zorlanan Onur’un bir süre sonra  kalbi durur. Durumu fark eden oda arkadaşları, daha önce almış oldukları eğitimle kısa sürede kalp masajı ve suni solunuma başlar.  Yurt yöneticilerinin olay yerine  gelmesi, vakit kaybedilmeden 112’nin aranması, 2-5 dk arası  resüsitasyona başlanması ve sonra yapılan acil müdahale Onur’un hayatını kurtarır.
Onur’un hayatına el veren Okul Müdürü Mehmet Avşar’a, Eczacılık Fakültesi 5. sınıf Öğrencisi Öğrencisi Hüseyin Baskın’a, DTCF  Arkeoloji 1. Öğrencisi Yunus Emre Sevindik ve Kimyager Gülperi Güzel’e teşekkürlerimizi sunarız.