Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Üniversite
Ankara Üniversitesi Kadın Platformu (AÜKPK) “Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Beslenme” panelini dün Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi 50. Yıl Amfisinde yaptı.
Alican Özer
Ankara Üniversitesi Kadın Platformu bu yıl belirlediği “Sağlıklı Yaşam ve Çevre” etkinlik teması adı altında ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi 50. Yıl Amfisinde yapılan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik  AÜKPK’nın etkinliklerini yakından izlediğini vurgulayarak “Kadının hayata katılması lazım. Kadının gücüne inanmalıyız. Kadınların sesi olan platforma teşekkür ediyorum“ dedi.
Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış, AÜKPK’nın kısa ama güzel bir geçmişi olduğunu söyleyerek “Bu yıl ki temamız ‘Sağlıklı Yaşam ve Çevre’ bu çerçevede farklı birçok etkinlik yapacağız” dedi.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Neslihan Alkış ve Prof. Dr. Dilşat Mungan’ın yaptığı panelde ilk sunumu “Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz” başlığıyla Prof. Dr. Rüştü Güner yaptı. Hareket etmenin önemine vurgu yapan Güner “Her önümüze geleni yememeliyiz. Bize atalarımızdan yadigar olan tıkınma hastalığından kurtulmalıyız” dedi.
Güner’in sunumundan sonra Prof. Dr. Halise Devrimci Özgüven “Ruh Sağlığımızı Nasıl Koruyalım?” başlıklı bir sunum yaptı. Devrimci Özgüven, psikolojik hastalıkların genlerle çok ilintili olduğunu söyledi ve insanların psikiyatri bilimine inanmaları, tedavi için geç kalmamaları uyarısında bulundu.
Devrimci Özgüven’in sunumunun ardından birinci oturum sona erdi. Arada kokteyl verildi.
İkinci oturum Diyetisyen Banu Salman’ın “Sağlıklı Beslenme Denilen Şey!” başlıklı konuşmasıyla başladı. Salman’ın ardından Ayşegül Çerçi “Türkiye Genelinde Gıda Grupları ve Doğal Beslenmeye Ulaşma Yolları” başlıklı sunumunu yaptı.
İkinci oturumun ikinci bölümünde Prof. Dr. Elif Şen “Günümüzde Kadının Özgürlüğü Değil Esareti: Sigara” başlıklı bir sunum yaptı. Sigaranın sağlığa zararlarını anlatan Şen “Sigara içinlerin biran önce bırakmasını diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. Şen’ in ardından Prof. Dr. Deniz Çalışkan “Sağlığı Geliştirme Perspektifinden Beslenme Uygulamaları ve Sağlık Etkileri” başlıklı sunumunu yaptı.
Panelin ardından 50. Yıl Amfisinin çıkışına “Doğal Pazar” kuruldu. Katılımcılar doğal pazardan alışveriş yaptılar.