HABER
Kadın Platformu Koordinatörlüğün düzenlediği “Dünya Öykü Günleri ve Türk Edebiyatında Kadın” konulu konferans 14.02.2018 tarihinde Rektörlük 100.Yıl Salonu’nda yapıldı. Törende 2017 Yılı Ankara Üniversitesi “Öykü” Ödülü Ayça Erkol’a verildi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş 14 Şubat öykü gününün önemini belirterek, “Edebiyat toplumları birleştiren, kuşakları kaynaştıran bir kavramdır” dedi. Türk Edebiyatında kadınların önemli bir yeri olduğunu vurgulayan İbiş “Kadın yazarlarımızın fazlalığı Cumhuriyetimizin kazanımlarındandır. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı, minnetlerimizi buradan gönderiyoruz” dedi. Ankara Üniversitesi “Öykü” Ödülünü alan Ayça Erkol’a tebriklerini iletti.
Açılış konuşmasının ardından Ankara Üniversitesi Konservatuvarından Prof. Dr. Nalan Yiğit, Prof. Dr. Hasan Yener ve Yrd. Doç. Dr. Hepşen Okan şan konseri verdi. Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Doç. Dr. Ayfer Yılmaz “Türk Edebiyatında Kadın” başlıklı sunumunu yaptı.
Ankara Üniversitesi 2017 “Öykü” Ödülü “Hiç Aklımda Yokken” eseriyle Ayça Erkol’a verildi. Ödül Ayça Erkol’a Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından takdim edildi. 2017 Öykü Ödülü seçici kuruluna da teşekkür belgeleri verildi. Program kokteyl ile sona erdi.