Kadın Platformu “Hayallerinin Peşinden Koşan Kadınlar” etkinliğinde, öğrencilerle, olimpik sporcu modern pentatlet İlke Özyüksel’in hikâyesini bir araya getirdi.
Kadın Platformu tarafından düzenlenen “Hayallerinin Peşinden Koşan Kadınlar” etkinliği 25 Aralık’ta çeşitli fakülteden öğrencilerin yoğun katılımıyla Eczacılık Fakültesi’nde gerçekleşti. Katılma hakkı kazandığı 2016 Yaz Olimpiyatları ile olimpiyatlarda yarışan ilk Türk modern pentatlet olmayı başaran İlke Özyüksel’in annesi ve teknik direktörünün konuşmalarıyla birlikte, sporcunun mücadelesinin anlatıldığı belgeselin gösterildiği etkinlikte, etkinliğe destek veren Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı’ndan (TÜSİAV) katılımcılar da söz aldı. Özyüksel’in ani gelişen Olimpiyat Komitesi toplantısı sebebiyle katılamadığı buluşmada, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ve TÜSİAV Kadın Platformu Başkanı Füsun Şener, öğrencilere hayal kurmanın önemi, azmin gerekliliği üzerine deneyimlerini aktardı.
“Hayallerinin Peşinden Koşan Kadınlar” etkinlikleri devam edecek
Etkinliğin düzenleyicilerinden Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış bu buluşmayı, peşi sıra yapılacak başka toplantıların takip edeceğini müjdeleyerek “Etkinliğimizin bu kadar anlamlı olması sizin sayenizde oluyor. Bu salonu böyle doldurmanız bize daha güzel şeyler yapmak üzere enerji veriyor. Hayallerinin peşinden koşan kadınları siz sevgili öğrencilere ilham yapmak istedik. Yeni yılda ümitlerinizin, hayallerinizin hiç bitmemesini diliyorum” dedi.
TÜSİAV Başkanı Sarıtoprak, öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında karşılaşacağı zorluklara dikkat çekerek, “Hayallerinin peşinden koşup, başarıya ulaşan” isimlerin hayat öykülerinden anekdotlarlar paylaştı. Sarıtoprak şu ifadeleri kaydetti: “Hayat katılımcılıktır, bu tarz seminerlere katılmaktır. Burada size “Hayat Üniversitesi’nden” mesajlar gelecek, bunda eğitim ölünceye kadar. Yaşım 68, her gün yeni şeyler öğreniyorum. Sizler de öğreneceksiniz. Toplam 26 milyon öğrenci okutuyor bu ülke ve sizi gerçek hayatta zor günler bekliyor. Hayallerinin peşinden koşup başarılı olan pek çok isimle Hürriyet ve Milliyet Gazetesi’nde röportajlar yaptım. Hepsinin ortak yönü: Başarılı olmak istiyorlardı, hayalleri vardı.”
TÜSİAV Kadın Platformu Başkanı Şener, mutluluk ve seçimler üzerinde durduğu konuşmasında şöyle konuştu: “Hayallerimiz kim olduğumuzun aynasıdır. Bazen imkânsız gibi gözükse de sonunda elimizde kalanlar huzur parçalarımızdır. Büyük işler, hayal kurmayı beceren büyük yürekler tarafından başarılmıştır. Değişimin ve yenilenmenin gücü gençlerin elindedir. En iyi örneklerinden İlke, bunu başaran gençlerimizdendir. Atatürk Cumhuriyeti’i gençlere emanet etmiştir. Biz de bu değerlere sahip çıkmamız bilinciyle yeni bir yıl diliyorum.”
Uzdaş: “Olimpik sporcu olmak bir eylem”
Özyüksel’in mücadelesini anlatmak üzere söz alan, Antrenör Murat Uzdaş, yüzme, koşu, eskrim, atış ve binicilik olmak üzere 5 branşın bir arada yapıldığı modern pentatlete değindi.  Uzdaş, Özyüksel’in hikayesini anlatmak üzere kayda alınan sporcunun, yakın çevresinin ve spor profesyonellerinin konuştuğu belgeselden bir kesit paylaştı. Uzdaş sözlerini, Olimpik sporcu olmak bir unvan değil, bir eylem” diyerek noktaladı. Özyüksel’in annesi ise katılımcılara “Buraya geldiğiniz için, İlke ile bir şey paylaşmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. En önemli hedefimiz hayallerinin peşinde koşması. Benim hayallerimin peşinde koşsaydı bilim kadını olmasını tercih ederdim ama biliyoruz ki insan sadece kendi hayallerinin peşinden giderse pes etmez ve başarıya ulaşır” diyerek seslendi.
Konuşmaların ardından sahne, dans gösterisini sergilemek üzere Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Modern Dans Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Özgür Adam İnanç tarafından hazırlanan dans gösterisi ve Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Yasin Topçu ve arkadaşlarının müzik performanslarıyla sona erdi.