Kadın Platformu Kadınlar Günü’nü kutladı: Atatürk’ün üniversitesi olmanın hakkını veriyoruz

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu, Spor Bilimleri Fakültesi çalışma grubu önderliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesindeki programını AÜ Gölbaşı Yerleşkesinde Jeoloji Mühendisliği Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
Ankara Üniversitesi Kadın Platformu (AÜKPK) çalışma grupları ile birlikte  Dünya  Kadınlar Günü  nedeniyle  9 Mart sabah saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Öğleden sonra Gölbaşı yerleşkesinde coşkulu geçen bir programda çeşitli fakülteler bir araya geldi. Program, AÜ öğretim üyesi ve yönetici akademisyen kadınların konuşmalarının yanında UN (Birleşmiş Milletler) Women’in “HEFORSHE” Proje Koordinatörü Sinem Aydın ve “Elimdeki Kor Ateş” adlı tiyatro oyununu da öğrencilerle buluşturdu. Ankara Üniversitesi’ndeki kadın çalışanlarının sayılarının vurgulandığı programda, “Atatürk’ün üniversitesi olmanın hakkını veriyoruz” denildi. Programda  ödül töreni de düzenlendi.
Prof. Dr. Alkış: Farkındalık yaratabiliriz
A.Ü.Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış Ankara Üniversitesi’nde kadın çalışanların sayısını hatırlatarak kadınların akademik, idari ve diğer alanlardaki başarılarına dikkat çekti. Birleşmiş Milletlerin kadın haklarına dair hazırladığı çalışmalardan anekdotlar paylaşan Prof. Dr. Alkış, “İnsan hakları temel alınarak sosyoekonomik konularda bilinci arttırmanın  gerekli olduğunu, burada  farkındalık yaratabileceğimizi biliyoruz ” diye konuştu.
HEFORSHE’ye yoğun ilgi
BM’nin kadın çalışmalarını yürüten HEFORSHE projesinin tanıtımını yapan UN Women Türkiye Koordinatörü Sinem Aydın ve AÜ proje başkanı Prof. Dr. Dilşad Mungan’ın sunumları yoğun ilgi görürken, konuşmacılar “eşit işe eşit ücret” ve “dilde eşitlik” vurgusu yaptı.
Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Gülfem Ersöz ve Prof. Dr Perican Bayar da “Sporda Kadın” temalı konuşmalar yaparken, program yoğun beğeni toplayan bir tiyatro oyunuyla sona erdi. Kadına şiddetin işlendiği bir oyun sergilenirken, oyun bitiminde izleyicilerden büyük alkış topladı.