Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü Sağlık Çalışanlarımızı Unutmadı

AÜKPK, ‘‘ Covid-19 Pandemisi’nde Sağlık Çalışanlarımız’’ başlıklı etkinliğini 19 Ekim 2021 tarihinde A.Ü. Morfoloji Binası Abdülkadir Noyan Salonu’nda gerçekleştirdi.

AÜKPK Koordinatörü Prof. Dr Neslihan ALKIŞ açılış konuşmasında,  etkinlik için seçilen yer ve tarihin özel anlamına değinerek, Ulu Önder Atatürk’ün talimatı ile Tümgeneral Prof.Dr. Abdülkadir Noyan’ın Dekanlığında Ankara Tıp Fakültesi’nin 19 Ekim 1945 ‘de  eğitime başladığını açıkladı. Bu anlamlı günde düzenlenen bu etkinliğin amacının; 76 yıl önce bugün Ankara Tıp Fakültesinin açılış gününde COVİD-19 Pandemisi’nin toplumda oluşturduğu etkilere vurgu yapmak, bu sürecin içinde yer alan sağlık çalışanlarımızı daha iyi anlamak, emeklerini görünür kılmak ve teşekkürlerimizi sunmak olduğunu belirtti.

Açılış konuşmaları ,Ankara Üniversitesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Akın KAYA, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra AYCAN ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet ÜNÜVAR’ın konuşmaları ile devam etti. Sağlık çalışanlarımızın büyük bir titizlikle ve özveriyle her alanda sağlık hizmetini sürdürdüğüne dikkat çekerek, pandemi sürecinin seyri hakkında bilgilere yer verdiler ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerini ilettiler.

Program, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Modern Dans Ana sanat Dalı Öğrencilerinin hazırladığı ‘’NEFES’’ başlıklı dans gösterisinin ardından, ‘‘Ankara Üniversitesi’nin Koronavirüs ile Mücadelesi’’isimli belgesel barkovizyon olarak gösterisi ile devam etti.

 

Pandeminin anlam ve önemini ölümsüzleştirmek için düzenlenen ‘‘ Ankara Üniversitesi’nin Objektifinden Pandemide Sağlık Çalışanları’’ başlıklı fotoğraf yarışmasına katılan  ilk üç kişiye ödülleri verilirken, seçilen on fotoğraf fuaye alanında sergilendi.

Hazırlanan belgesel ile fotoğraflar, müzede muhafaza edilmek üzere  A.Ü. Kadın Platformu Koordinatörü Prof.Dr. Neslihan ALKIŞ  tarafından A.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zehra AYCAN’a   teslim edildi. Müze gezilerek etkinlik sonlandırıldı.