Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 8 Mart Emekçi Dünya Kadınlar Gününde Anıtkabir’i ziyaret etti. Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış öncülüğünde yapılan ziyarette mozoleye çelenk konuldu ve Anıtkabir Şeref Defteri imzaladı.

HABER

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 8 Mart Emekçi Dünya Kadınlar Gününde Anıtkabir’i ziyaret etti. Sabah 09.00’da Aslanlı Yol’dan başlayan törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Ayşıl Özkan, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Alkış öncülüğünde yapılan ziyarette mozoleye çelenk konuldu ve ardından Anıtkabir Şeref Defteri imzaladı.

Prof. Dr. Neslihan Alkış: Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Çizdiğiniz aydınlık yolda hepimizin ayrıcalığı ve demokratik haklarımızı tüm dünya kadınlarına örnek olma adına Cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte kazanmış olmanın bilinci ile yolumuza devam ederken, günümüzde halen kadına yönelik şiddetin, kadın haklarının ve özgürlüklerinin ihlal ettiğine üzülerek tanık oluyoruz. Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğuna inancımızla toplumun tüm kesimleri ile kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürmeye ve görevlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğimize söz veriyoruz. Laik Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasinin bekçileri olan Ankara Üniversiteli kadınlar olarak huzurunuzda bir kez daha saygıyla eğiliyorum.”